Cercador

S'han trobat 111 resultats per recerca cancer .

  • Esteller: "Als programes electorals ningú defineix quant destinarà a la recerca"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Esteller: "Als programes electorals ningú defineix quant destinarà a la recerca"

    1 de cada 3'5 persones tindrà càncer. Avui ens ha visitat el Dr. Manel Esteller, professor d'investigació ICREA i director del Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, just després de recollir el Premi Nacional de Recera.

  • Estem guanyant la batalla contra el càncer. "Catalunya vespre". 10.05.2016. Tercera hora
    Escolta àudio
    Catalunya nit

    Estem guanyant la batalla contra el càncer. "Catalunya vespre". 10.05.2016. Tercera hora

    Ho ha assegurat en una entrevista al "Catalunya vespre" l'investigador Manel Esteller, que avui ha rebut el Premi Nacional de Recerca. Esteller ha puntualitzat que d'aquí 10 anys el càncer tindrà una curació del 80 per cent dels casos.

  • "Catalunya al dia Lleida": Troben el cos sense vida d'un home a les vies de l'AVE a Juneda
    Escolta àudio

    "Catalunya al dia Lleida": Troben el cos sense vida d'un home a les vies de l'AVE a Juneda

    Com a conseqüència, s'ha hagut de tallar la circulació dels trens durant una estona. Ara ja circulen, però ho fan a marxa lenta en aquest tram. Hi ha caos a l'estació de Lleida pels retards. També expliquem que a les comarques de Lleida les gelades d'aquests últims dies han provocat danys als fruiters i ametllers, que havien començat a florir. El fred ha afectat, sobretot, varietats primerenques de nectarina i cirera situades a les zones més fondes. Altres informacions són que l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida ha participat en el desenvolupament d'un marcador que permetrà saber si un càncer d'endometri es reproduirà. Ja l'han patentat.

  • Dr. Castellsagué: "El VPH és la causa d'un 50% dels tumors de boca i coll"
    Escolta àudio
    La vida

    Dr. Castellsagué: "El VPH és la causa d'un 50% dels tumors de boca i coll"

    Xavier Castellsagué és epidemiòleg del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer de l'Institut Català d'Oncologia. És el director d'un estudi que acaba de publicar el "Journal of the National Cancer Institute" sobre el virus del papil·loma humà. El virus (VPH) fa emmalaltir tant dones com homes i és la causa d'un 50% dels tumors de boca i coll.

  • Una nova estratègia terapèutica contra el càncer amb menys efectes secundaris
    Escolta àudio

    Una nova estratègia terapèutica contra el càncer amb menys efectes secundaris

    Investigadors de l'Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona han trobat una nova via per lluitar contra el càncer que no provoca efectes secundaris i es pot administrar amb la quimioteràpia. L'investigador principal, José Miguel Lizcano, explica que el procés ha demostrat que és eficaç en tot tipus de tumors, i, combinat amb la quimioteràpia, permet lluitar més eficaçment contra el càncer i de manera molt menys tòxica. Es tracta d'una nova estratègia que aprofita la necessitat de les cèl·lules canceroses de fer autofàgia, és a dir, de reciclar-se. Els investigadors acceleren aquest procés de manera que provoquen la mort d'aquestes cèl·lules sense danyar les sanes.
    La recerca, que ja està en fase d'assaig amb malalts, s'ha publicat a la revista "Clinical Cancer Research".

  • Temes de salut : El càncer de pulmó i les malalties neurològiques pediàtriques
    Escolta àudio

    Temes de salut : El càncer de pulmó i les malalties neurològiques pediàtriques

    A l'informatiu del migdia us expliquem que els oncòlegs reclamen un pla integral de lluita contra el càncer de pulmó que redueixi el nombre de morts anuals. També parlem de les malalties neurològiques pediàtriques, perquè afecten fins a un 20% d'infants i no s'estan aportant prou recursos per a la recerca en aquest àmbit.

  • Dr. Tabernero: Un anticancerigen per tractar melanomes serveix per altres càncers
    Escolta àudio

    Dr. Tabernero: Un anticancerigen per tractar melanomes serveix per altres càncers

    Molts melanomes estan provocats per una mutació en el gen BRAF, que produeix una proteïna que participa en el creixement de les cèl·lules; quan el gen té la mutació, la proteïna també es modifica i altera cèl·lules que esdevenen tumorals. Un grup de científics, entre els quals n'hi ha de l'hospital Vall d'Hebron, ha descobert que aquesta mutació també es troba, en menor proporció, en altres tipus de càncer i que el tractament amb el mateix medicament que s'utilitza per alguns melanomes, el Vemurafenib, és també molt efectiu en els casos de tumors de pulmó, tiroides, ovari i còlon que tinguin la mutació del gen. S'espera que l'aprovació per l'ampliació dels usos del medicament arribi abans d'un any. Ens ho ha explicat el Dr. Josep Tabernero, cap d'Oncologia de la Vall d'Hebron.
    La recerca s'ha publicat a "The New England Journal of Medicine"

  • "El matí" d'11 a 12: avenços científics amb el Dr. Esteller i "Quaderns d'adults" amb Daniel López
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio (Òscar Fernández)

    "El matí" d'11 a 12: avenços científics amb el Dr. Esteller i "Quaderns d'adults" amb Daniel López

    El Dr. Manel Esteller i el seu equip del Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge acaben de descobrir un gen que pot ser darrere de trastorns com l'autisme. Hem parlat d'aquest avenç i de moltes altres àrees de recerca amb el Dr. Esteller i amb Miguel Gallardo, il·lustrador i pare de la Maria, la seva filla amb autisme. A continuació, nova entrega de la secció "Quaderns d'adults" amb Daniel López, que ens ha descobert la fascinant història de Florence Foster Jenkins, la pitjor cantant de tots els temps.

  • "La poma de Newton": Recerca en càncer de pàncrees
    Escolta àudio

    "La poma de Newton": Recerca en càncer de pàncrees

    Centrem el nostre programa en dos avenços esperançadors contra el càncer de pàncrees i contra el càncer de còlon. També sabrem què són les megaciutats.

  • "Catalunya migdia": L'Hospital Vall d'Hebron investiga sobre el càncer colorectal
    Escolta àudio

    "Catalunya migdia": L'Hospital Vall d'Hebron investiga sobre el càncer colorectal

    L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona lidera un estudi que demostra que un medicament frena l'expansió del càncer colorectal. El finançament de la investigació segueix sent un repte, tot i que els centres de recerca catalans estan sortint de la crisi i incrementant els ingressos. Aquesta remuntada en les inversions no prové ni de la Generalitat ni de l'estat, sinó de les aportacions privades i dels fons europeus.

  • 'L'orla'. El setciències, el de les peles i l'atlètic
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    'L'orla'. El setciències, el de les peles i l'atlètic

    Dani Serra, nedador olímpic, nedador d'aigües braves, arquitecte tècnic. Manel Esteller, metge, director del Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge. Daniel Martínez, economista, director general de l'empresa Salut de la Dona, del Grup Dexeus, i de la Fundació Recerca i Docència del mateix nom. Tots tres van estudiar i van compartir adolescència al Col·legi Llor de Sant Boi de Llobregat, un centre innovador que combinava l'educació acadèmica amb la formació esportiva.

  • El científic Salvador Macip valora els últims avanços en la investigació del càncer
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio (Marc Garriga)

    El científic Salvador Macip valora els últims avanços en la investigació del càncer

    Marc Garriga entrevista Salvador Macip , metge, investigador, músic i escriptor; professor del Departament de Bioquímica de la Universitat de Leicester (Regne Unit) on dirigeix un grup de recerca sobre les bases moleculars del càncer i l'envelliment cel.lular. Macip considera que s'estan fent grans avanços en la investigació del càncer i valora positivament les aportacions que es fan des de Catalunya tot i que reitera que enfrontar-se al càncer és com enfrontar-se a una malaltia nova en cada cas.
    Explica també que s'estan investigant nous fàrmacs però insisteix en la importància de la prevenció. Antic col·laborador del programa, Macip també ens parla del seu pròxim llibre, de les seves novel·les, la seva afició a la música i un petit plaer secret: li encanten els pastissets de la Pantera Rosa.

  • Josep Baselga: "És un honor ser reconegut i ser escollit pel col·lectiu científic"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Josep Baselga: "És un honor ser reconegut i ser escollit pel col·lectiu científic"

    Conversem amb el prestigiós oncòleg, Josep Baselga, nou director mèdic del Centre de Càncer Memorial Sloan Kettering de Nova York. Baselga afirma en l'entrevista amb Marta Romagosa que creu que cal reduir de 10 a 3 anys el termini perquè la recerca sobre el càncer es tradueixi en beneficis pels pacients

  • Joan Massagué: "Les farmacèutiques ja han mostrat interès per la troballa"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Joan Massagué: "Les farmacèutiques ja han mostrat interès per la troballa"

    L'oncòleg Joan Massagué, que ha liderat des del Memorial Sloan Kettering de Nova York la investigació sobre l'origen i el funcionament de la metàstasi en els casos de càncer de pit i de pulmó, explica en aquesta entrevista que ja hi ha algunes farmacèutiques que s'han interessat pels resultats de la recerca, malgrat que encara queda per investigar si el mecanisme descobert es repeteix també quan la malaltia es manifesta en d'altres òrgans del cos humà.

  • Jaume Mora
    Escolta àudio
    L'entrevista

    Jaume Mora

    Eva Compta entrevista el director del laboratori de recerca de càncer infantil de l'Hospital de Sant Joan de Déu.

Anar al contingut